Vergeet je powerbank niet!

Het zal je maar gebeuren. Je bent onderweg en komt erachter dat je geen powerbank bij je hebt. En wat denk je? Precies waar je dan bang voor bent gebeurt ook … je mobiel is leeg. Daar sta je dan, compleet afgesloten van alles en iedereen. Je hebt geen toegang meer tot social media, kunt niet bellen, kunt geen appje versturen en je hebt geen idee wat voor weer het wordt want de buienradar app werkt ook niet meer. Als dit je eenmaal overkomen is, dan zal dit je niet snel nog eens gebeuren. Dit betekent niet dat je altijd en eeuwig de oplader van de mobiel mee moet nemen. We leven immers anno nu en dit is de tijd van de praktische oplossingen. In dit geval zijn zogenoemde powerbanks deze praktische oplossingen, maar wat weet jij eigenlijk van powerbanks?

 

powerbank

 

Wat is een powerbank eigenlijk?

Een powerbank laat zich het beste omschrijven als een compacte oplaadunit. Deze compacte oplaadunit kun je voor het opladen van verschillende apparaten gebruiken. Uiteraard kun je met een powerbank jouw mobieltje van nieuwe energie voorzien. Verder zijn tablets, digitale camera’s en zelfs laptops apparaten die je uitstekend met behulp van deze mobiele oplaadstations kunt opladen. Vanzelfsprekend vraagt een laptop meer oplaadcapaciteit van een draagbare oplaadunit dan een mobiele telefoon. Ga je een powerbank kopen, dan kun je de stelregel aanhouden dat hoe meer oplaadcapaciteit dit apparaatje heeft, hoe duurder deze zal zijn.

 

Oplaadcapaciteit

Wanneer we inzoomen op de oplaadcapaciteit, dan is het goed om te weten dat deze altijd wordt weergegeven in milliampère-uur (mAh). Maar als jij bij de technische specificaties van een 2000 mAh ziet staan, weet jij dan wat dit inhoudt? Wij maken deze technische specificaties graag inzichtelijk door met concrete voorbeelden te komen. Op deze manier kun je een juiste keuze maken en de powerbank kopen die het beste bij jouw manier van leven en bij jouw op te laden apparaten past.

Laten we ons meest gekoesterde technische bezit, de mobiel, eens als uitgangspunt van ons voorbeeld nemen. Met een powerbank met een oplaadcapaciteit van 4000 mAh kun je een iPhone tot twee keer aan toe volledig opladen. De grote tegenhanger van de iPhone, de Samsung Galaxy S5 of S6 kun je met ditzelfde model één keertje volledig opladen. Wanneer we met een powerbank 10000 mAh deze zelfde mobiele telefoons op willen laden, dan kunnen we met de powerbank 10000 mAh de iPhone (6) ongeveer vijf keer opladen en de Galaxy ruim drie keer. Wil je een laptop volledig op kunnen laden met een mobiel oplaadstation, dan heb je echt een zwaarder model nodig. Een powerbank met een oplaadcapaciteit van 20.000 mAh is wat dit betreft een geschikte variant.

 

Wat kosten powerbanks?

Powerbanks heb je in vrijwel elke prijsklasse en daarmee is er dus voor elke portemonnee zeker een beschikbaar. De goedkoopste modellen kosten minder dan vijf euro. Uiteraard is dan de oplaadcapaciteit laag en de oplaadsnelheid zal ook niet de meest snelle zijn. Maar waarom niet kiezen voor dit model als deze voorziet in jouw behoefte? Wanneer je hogere eisen stelt, lees: meer oplaadcapaciteit en snellere oplaadtijd, dan kom je al snel uit bij iets duurdere modellen. In deze midrange prijsklasse heb je een ruime keuze in merken, modellen (vormgeving) en kleur. Als je iemand bent die alleen genoegen neemt met het beste van het beste, dan moet je op een prijs rekenen van honderd euro of meer. Het ligt voor de hand dat je dan een oplaadunit hebt met een grote oplaadcapaciteit en een hoge oplaadsnelheid.

Oh ja, tot slot willen we je graag nog één tip geven. Vergeet niet om jouw powerbank op te laden om stroom te kunnen leveren …

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *