Problemen met trage (oude) computers?

Last van een trage PC op uw werk of privé? Wij hebben de oplossing en zullen deze in dit artikel met u delen!

Vaak ontstaan snelheidsproblemen met computers zodra de computer of laptop al enkele jaren in gebruik is, ‘ouderdom’ zou je kunnen zeggen. Veel mensen gaan opzoek naar een nieuwe computer of laptop, dit is echter niet nodig! Er is een voordeligere oplossing en u kunt gewoon op dezelfde desktop of laptop verder blijven werken met een snelheid die u nooit eerder gehad hebt! Hoe dit kan kunt u hieronder lezen.

Opslagruimtes
Vrijwel altijd ligt het aan de opslagruimte op de devices, zowel werkgeheugen als andere opslag mogelijkheden. Werkgeheugen kun je laten upgraden bij verschillende specialisten, hiermee kun je de werkprocessen weer snel laten verlopen. Met meer werkgeheugen zullen programma’s op de computer of laptop sneller geopend worden en kunnen webbrowsers ook versneld opgeroepen en ingeladen worden. Naast het werkgeheugen is er nog een belangrijke pijler met grote invloed op de snelheid van uw computer, namelijk SSD (Solid State Drive).
Solid State Drive is een digitale opslagruimte dat gebruikt maakt van Flash of SDRam. Het grote verschil zit hem in de bewegende delen in de SDD schijf. In de nieuwste SSD schijven komen bijna geen foutmeldingen voor en kunnen ze bestanden veel sneller wegschrijven (wat resulteert in een snellere computer/laptop). Net als het werkgeheugen kun je ook je SSD schijf laten upgraden (voor zowel Apple als Windows).

De upgrades kosten over het algemeen ongeveer rond de 100 euro. Deze upgrades zijn in onze ogen hun geld zeker waard aangezien een nieuwe computer vele malen duurder is. Mocht je toch twijfelen of de upgrade het geld allemaal wel waard is, is er ook de mogelijkheid om het zelfstandig te doen (LET OP: komen risico’s bij kijken!). Ga dus altijd goed na of je voldoende kennis hebt over het geen wat je gaat uitvoeren, anders raden wij aan om dit door een specialist te laten doen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *