Neem geen risico, neem een externe harde schijf

Als je heel eerlijk bent, dan kun je vandaag de dag eenvoudigweg niet meer zonder digitale opslag. Mensen die nog geen externe harde schijf hebben, zijn waarschijnlijk een heel andere mening toegedaan. De reden waarom zij deze handige en vooral ook nuttige computeraccessoire niet willen kopen is dat zij van mening zijn dat de opslagruimte op hun laptop of pc ruimschoots voldoende is. Als dit inderdaad zo is, dan heb je toch ook geen externe harde schijf nodig? Deze gedachte lijkt dan ook een zeer logische, wat daarbij echter buiten beschouwing blijft is het feit dat je deze accessoire niet alleen voor extra opslag gebruikt maar ook als back-up. Alleen al vanuit dit oogpunt gezien is het verstandig om een externe harde schijf in huis te hebben. Ga maar eens na wat je aan belangrijke data op jouw eigen laptop of pc hebt staan. Foto’s, video’s, belastingaangiften en wat al niet meer zij: die wil je allemaal liever niet kwijtraken door een crash of door diefstal. Hoogste tijd dus om je mee te nemen in de (soms wondere) wereld van de externe harde schijf.

 

externehardeschijf

 

Externe SSD schijf

Ga je een externe harde schijf kopen, dan is het verstandig om voor de meest betrouwbare variant te kiezen die op dit moment op de markt is. Het meeste betrouwbaar is, daar is iedereen het over eens, de externe SSD schijf. Het grote voordeel van de externe SSD schijf is dat deze geen draaiende onderdelen heeft. Draaiende onderdelen zijn immers slijtagegevoelig en dat probleem heb je met deze schijf dan ook niet. Een ander voordeel is dat de SSD schijf “snel” is. Nadelen zijn er natuurlijk ook en de voornaamste nadelen zijn de (nu nog) relatief beperkte opslagcapaciteit en de relatief hoge aanschafprijs.

 

De gulden middenweg

Als je van mening bent dat de hierboven genoemde variant het voor jou toch niet is, dan is de zogenaamde SSHD externe harde schijf wellicht een goed alternatief. Zonder al teveel in de techniek te duiken kun je deze externe harde schijf het beste zien als een combinatie van enerzijds een beperkte SSD en anderzijds een reguliere harddisk. Zo profiteer je dus van het beste uit twee werelden en zijn snelheid, opslagcapaciteit en aanschafprijs in harmonie met elkaar.

 

Opslagcapaciteit

Het woord opslagcapaciteit is hiervoor al een aantal maal gevallen. Je hebt wat dit betreft een ruime keus. Natuurlijk is de capaciteit afhankelijk van het model. De meest verkochte externe harde schijf is de externe harde schijf 1TB. Op deze schijf kun je maar liefst 1000 gigabyte aan data kwijt. Dit lijkt veel, maar als je vaak met foto en video’s werkt dan zit je hier sneller aan dan je denkt. Maar dit probleem is eenvoudig te tackelen door voor een maatje meer te gaan. Dit maatje meer is de externe harde schijf 2TB. Op deze hard disc kun je uiteraard dubbel zoveel data kwijt ten opzichte van de eerst genoemde, maar deze is wel een stukje duurder.

 

Externe harde schijf kopen

Als we kijken naar merken, dan is het merk Western Digital een betrouwbaar en betaalbaar merk. De externe harde schijf Western Digital is er eentje waarmee je ook eigenlijk altijd goed zit. Deze biedt je een ruime keuze in opslagcapaciteit en kent daarbij steeds een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Voor welk merk of type je ook kiest, een externe harde schijf kopen doe je uiteraard online. Op deze manier weet je een aantal dingen zeker:

  • Je hebt de grootste keus.
  • Je bent het voordeligst uit.
  • Makkelijker gaat het niet worden, want je hoeft de deur niet uit voor jouw externe harde schijf.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *